COMPARE GOLD AND SILVER PRODUCTS

 

Compare Philharmoniker

Spotprice for 31.1 gramms of gold: € 1.356,60
Brand
:
Various
Manufacturer
:
Various
Format
:
Various
Metal
:
Gold
Weight in grams
:
31.1
Type
:
[bar | coin]
Purity
:
999.9
Origin
:
[country]

Vergelijk de prijs van de 1 troy ounce gouden Philharmoniker. De Wiener Philharmoniker is een Oostenrijkse gouden munt die sinds 1989 wordt geslagen door de Austrian Mint. De diameter van Wiener Philharmoniker is 37 millimeter en de gouden munt is 2,0 millimeter dik. Het gewicht bedraagt 1 troy ounce, ofwel 31,103 gram. De Oostenrijkse munt heeft een nominale waarde van 100 euro. Hieronder kunt u de prijs van één troy ounce gouden Wiener Philharmoniker vergelijken.

Read more...

De gouden Wiener Philharmoniker is net als de zilveren variant een uitermate populaire investeringsmunt, maar ook veel verzamelaars hebben graag de gouden Philharmoniker in de collectie. Volgens cijfers van het WGC (World Gold Council) was de gouden Wiener Philharmoniker in 1992, 1995 en 1996 de meest verkochte gouden munt in de wereld.

Op de afbeelding van de Philharmoniker zijn de muziekinstrumenten van het wereldberoemde Weense Philharmonisch orkest te zien. Het gaat om een cello, vier violenen, een Weense hoorn, een fagot en een harp. Op de andere kant van de munt staat het concertgebouw van Wenen afgebeeld. Dit is dat ook de plek waar de optredens van het Philharmonisch orkest plaatsvinden.

Thomas Pesendorfer is de man die de gouden Oostenrijkse munt heeft ontworpen. Het karakteristieke aan deze munt is dat de zijkanten glad zijn gemaakt, net als bij de Zilveren Wiener Philharmoniker. Er worden naast de hele troy ounce, ook één tiende, een kwart troy ounce en een half troy ounce gouden Wiener Philharmoniker geslagen.

PRODUCT PRICE / SPOTPRICE / MARGIN RELATIVE TO SPOTPRICE IN %
DELIVERY INFORMATION
delivery info
delivery info
delivery info
delivery info
delivery info
delivery info
delivery info
€ 10.065,00
Spot: €1.356,60
641,93 %
delivery info