COMPARE GOLD AND SILVER PRODUCTS

 

Compare American Buffalo

Spotprice for 31.1 gramms of gold: € 1.328,40
Brand
:
Various
Manufacturer
:
Various
Format
:
Various
Metal
:
Gold
Weight in grams
:
31.1
Type
:
[bar | coin]
Purity
:
999.9
Origin
:
[country]

Vergelijk de prijs van de gouden American Buffalo. De gouden American Buffalo wordt ook wel de ‘Gold Buffalo’ genoemd en is een 24 karaats gouden munt (99,99%) die wordt geproduceerd door de United States Mint sinds 2006. De gouden Buffalo is de eerste .9999 zuivere gouden munt die door de VS wordt geslagen. De munt bevat exact 1 troy ounce (31,103 gram) puur goud en heeft een nominale waarde van $50,-. Hieronder kunt u de prijs van de gouden American Buffalo eenvoudig vergelijken.

Read more...

De Amerikaanse gouden munt staat ook wel bekend als ‘Indian Head’. Dit komt door de kenmerkende afbeelding van een indiaan die op één kant van de gouden American Buffalo staat. Op de andere zijde van de gouden munt staat een bizon afgebeeld. Het is een gemodificeerd versie van het ontwerp van James Earle Fraser. De puurheid is gegarandeerd door de Amerikaanse overheid.

De American Buffalo worden in bullion munten en in de zogenaamde ‘proof’ munten geslagen. De bullion is puur bedoeld voor investeerders en de proof munten worden voornamelijk aangekocht door verzamelaars.

De bullion gouden American Buffalo munt wordt geslagen door de American Mint in West Point, New York. Het merk (W) waaraan te zien is waar de munt is geslagen is slechts zichtbaar op de American Buffalo munten van de proof-versie. In 2006 en 2007 werd de Buffalo alleen geslagen in de vorm van één troy ounce. In 2008 werd er ook één tiende troy ounce, een kwart troy ounce en een half troy ounce geslagen. Deze munten hadden een nominale waarde van respectievelijk $5,-, $10,- en $25,-.

PRODUCT PRICE / SPOTPRICE / MARGIN RELATIVE TO SPOTPRICE IN %
DELIVERY INFORMATION
delivery info
delivery info
delivery info
delivery info
delivery info
delivery info
€ 10.062,00
Spot: €1.328,40
657,45 %
delivery info